БРНАБИЋ И ЧЛАНОВИ ВЛАДЕ ПОЛОЖИЛИ ВЕНЦЕ НА ЂИНЂИЋЕВ ГРОБ; Цвеће положила супруга Ружица; Грађани пале свеће (ФОТО)

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић и чланови владе положили су венце на месту на ком је извршен атентат на некадашњег председника Владе Србије Зорана Ђинђића пре 21 године.
1
Фото: Танјуг/Раде Прелић/Немања Јовановић

Поред премијерке полагању венаца су присуствовали и чланови и министари Ивица Дачић, Горан Весић, Јелена Беговић, Михаило Јовановић, Даница Грујичић, Јелена Танасковић, Томислав Момировић, Милош Вучевић, Александар Мартиновић, Славица Ђукић Дејановић, Томислав Жигманов и други чланови владе.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Ђинђић је убијен у атентату 12. марта 2003. године, на улазу у зграду владе, а тада је имао 50 година.

Ђинђић је био први премијер Србије после пада режима Слободана Милошевића 2000. године и једна од кључних личности политичких промена 2000. године.

Фото: ТанјугНемања Јовановић

На годишњицу убиства првог демократски изабраног премијера Србије Зорана Ђинђића, свеће су на гробу Ђинђића на Новом гробљу у Београду запалили и члан обезбеђења покојног премијера Милан Веруовић, председник Демократске странке Зоран Лутовац, заменица председника Демократске странке Драгана Ракић, некадашњи премијер Зоран Живковић, као и велики број грађана.

Годишњица убиства првог демократски изабраног премијера Србије Зорана Ђинђића обележава се данас на више локација у Београду, као и на месту где је убијен на данашњи дан, на улазу у зграду Владе Србије.

Супруга Ружица и син Лука положили цвеће на гроб Зорана Ђинђића

Супруга бившег премијера Зорана Ђинђића, Ружица Ђинђић и син Лука положили су данас цвеће на његов гроб у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду поводом 21. годишњице од убиства.

На годишњицу убиства, које се десило 12. марта 2003. године, свеће су на гробу Ђинђића запалили претходно и члан обезбеђења покојног премијера Милан Веруовић, председник Демократске странке Зоран Лутовац, заменица председника Демократске странке Драгана Ракић, некадашњи премијер Зоран Живковић, као и велики број грађана.

Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Свеће су запалили и председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, као и функционери те партије Мариника Тепић и Борко Стефановић, председник Социјалдемократске странке Борис Тадић, председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, председник Покрета слободних грађана Павле Грбовић и други.

Годишњица убиства првог демократски изабраног премијера Србије Зорана Ђинђића обележава се данас на више локација у Београду, као и на месту где је убијен на данашњи дан, на улазу у зграду Владе Србије.

Ђинђић је убијен у атентату 12. марта 2003. године, а тада је имао 50 година.

Ђинђић је био једна од кључних личности политичких промена 2000. године.

Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести