Анонимуси прете Вучићу: Ако не зауставите "опасне акције" на Косову...

БЕОГРАД: Хакерска група Анонимуси, позната по бројним акцијама широм света, упутила је претње председнику Србије Александру Вучићу да уколико не обустави "акције на Косову", људи на Косову неће бити без подршке.
v
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

У видео поруци објављеној на Твитеру, АнонимусТв са украјинском заставом, ова група је поручила председнику Вучићу да их очекује.

Уколико не зауставите опасне акције на Косову, људи на Косову неће бити без подршке. Ми смо Анонимуси. Ми смо легија и не опраштамо. Ми не заборављамо. Очекујте нас, наводи се у поруци.

Маскирана особа с модификованим гласом, изнела је тврдње да "српски криминални елементи" покушавају да изазову оружани сукоб.

Српски аутократски председник, који је марионета Владимира Путина покушава да дестабилизује регион користећи механизме насиља и терора  ратног злочинца Слободана Милошевића. Али познато је да су ови покушаји самоубилачки за њега. На врхунцу рата у Украјини Србија је једина земља која је званично прогласила свој савезништво са Русијом, одбацујући сталне позиве Запада да се придружи санкцијама ЕУ, наводи се у поруци.

Не само то, наводи се даље, Вучић је поново приказао своју ратну ревносност (warlike Zeal-написано у титлу) као уништитељ регионелне стабилности претећи територијалном интегритету Косова објавом да се српске снаге враћају на Косово у пограничне области или објавом ванредног стања који служе као изговор да се избегне суштина: Припајање Србије демократском свету.

Охрабрујући насиље, нападе на новинаре, полицију, косовске институције и оне са међународним мандатом као и постављање барикада инкриминисаних структура на северу Косова и то је део стратегије владе за 'калцификацију државних тежњи' и држања Косова и региона као таоца реторике из прошлости, наводи се у поруци.


Вучић шаљиво: Спремамо се за борбу

Председник Србије Александар Вучић реаговао је шаљиво на претње које му је упутила хакерска група Анонимуси.

Вучић је на свом Инстаграм налогу buducnostsrbijeav окачио фотографије на којима је у игри са два пса, а у опису је написао: "Спремамо се за борбу против анонимуса".


Додаје се да Анонимуси неће остати равнодушни пред тим и да ће реакција те групе бити "одлучна и моментална".

Ми нисмо мала и немоћна група коју треба игнорисати, ми смо организовани светски активни колектив појединаца који исто размишљају и наша порука је јасна, наводи се у поруци.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести