Антић: Избори показали да нам не треба Војводина

Председник организације Напредни клуб Чедомир Антић оценио је данас да су резултати председничких избора још једном потврдили да идеја о већој аутономији Војводине нема подршку ни становника покрајине и да зато Покрајину треба укинути јер је то "недемократска творевина преузета из некадашњег тоталитарног режима".
banovina BLU
Фото: Dnevnik.rs

Председнички избори су, истакао је Антић на конференцији за новинаре, показали "дебакл војвођанске идеје" и њихови резултати су прилика да се поново отвори то питање.

Према његовом мишљењу, садашњи уставни концепт Аутономне покрајине Војводине, настао на компромису политичке елите, нема готово никакву подршку народа.

Антић је указао да су два кандидата на протеклим изборима, Ненад Чанак и Саша Јанковић, промовисала аутономију Војводине и да на том концепту у Србији нису  успели да заједно освоје подршку три одсто бирача, до у покрајини нису прешли 10 одсто.

Од 1990. године до данас ниједна партија чији основни програм је била одбрана аутономије или осамостаљивање Војводине није успела да освоји више од 17 одсто  гласова, што је остварила Коалиција Војводина 1996. године, а отада имају трри до пет одсто и те странке никад нису успеле самостално да уђу у Скупштину Србије, нагласио је он.

Фото: Бранислав Лучић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести