Антисемитски графит у Новом Саду, Вучевић реаговао

БЕОГРАД: У Новом Саду је данас на билборду на којем је приказана синагога у том граду освануо антисемитски графит, након чега се огласио градоначелник Милош Вучевић који је најоштрије осудио одговорне за узнемирујућу поруку.
Gradonačelnik Miloš Vučević Foto: Dnevnik.rs
Фото: Градоначелник Милош Вучевић Фото: Дневник.рс
На билборду на којем је приказана новосадска синагога на немачком језику је било написано ''''Јуден Фрај'''' (без Јевреја), док је поред те поруке мржње била нацртана и Давидова звезда, прецртана по средини једном линијом.
 
''''И као градоначелник и као грађанин Србије најоштрије осуђујем ужасно узнемирујућу поруку која је исписана на билборду у граду, а која не приличи ни Новом Саду ни Србији, земљи чији је народ толико испаштао у Другом светском рату'''', поручио је Вучевић на Инстаграму.
 
Он је додао да је градска власт одмах уклонила срамотне речи јер не жели и неће дозволити да неодговорни појединци руше оно што се вековима негује у Новом Саду, а то је поштовање различитости.
 
''''Подсећам да су Срби уз Јевреје и Роме народ који је највише пропатио због антицивилизацијских и расистичких идеја недавне прошлости. Уверавам вас да ће свака порука мржње као што је овај графит бити обрисана, а починиоци ће бити кажњени'''', истакао је Вучевић.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести