Антоан: Албанци неће независно Косово, већ уједињење са Албанијом

БЕОГРАД:Политички аналитичар из Француске Пол Антоан оценио је да Албанци не желе независно Косово, већ уједињење са Албанијом, што сада и спроводе.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

"Стање на Косову се окреће против Запада, који је веровао да државе могу вештачки да се стварају. Косово не представља борбу за независност, то је рат за територију између Србије и Албаније. Косовски народ не постоји, постоје само Албанци и Срби", рекао је Антоан у интервјуу за данашње Вечерње новости.

Додао је како Албанци не желе независно Косово и да сада остварују своју намеру спајања са Албанијом.

Француски аналитичар је оценио да је у Европи све више држава које се не слажу са званичном политиком Брисела, и навео пример Мађарске која гласа против свих мера које се односе на Косово, затим Пољске и одређеној мери Италије.

Антоан сматра да Запад не може више да трпи Аљбина Куртија, али да то не значи да су на страни Србије коју су бомбардовали пре 20 година и зато не могу да промене мишљење.

"Зато им је једини излаз да Србија призна Косово. Ако Србија то не уради биће то пораз Запада. Србија то никад не би требало да уради. Косово нија албанско, оно је српско", изричит је Антоан.

Рекао је да се мишљење о овом питању мења у Француској и наводи да су двоје од троје председничких кандидата у тој земљи против независности Косова.

"Жан Лик Меланшон и Марин ле Пен су то више пута јасно истакли. Ерик Земур је неколико пута поновио да је Косово била грешка, а они имају велики број бирача", рекао је Антоан.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести