Антонијевић: Одлагање избора само у случају ванредног стања

БЕОГРАД: Извршни директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић рекао је данас, поводом предлога дела опозиције о одлагању редовних парламентарних избора да се они, по закону, могу одложити само у случају ванредног стања.
milan antonijevic mc.rs
Фото: mc.rs

"Једно је питање потребе, а друго на који начин можете одложити изборе. Ако гледате законе, то се може десити у случају ванредног стања, а видећемо да ли постоји друга правна могућност коју неко предлаже", рекао је Антонијевић новинарима у Београду.

На питање да ли постоји могућност да се на Факултету политичких наука одржи још неки округли сто, Антонијевић је одговорио да "столови нису изнети" и да ће се, уколико буде било потребе, учесници поново окупити у сличном формату.

"Остаје да верификујемо оно што је потписано, да видимо који су закључци. Верујем да има потребе да у неким временским размацима проверавамо шта се од онога што је потписано спроводи", додао је Антонијевић.

Он је казао да Фондација још није добила писмо шефа спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвида Мекалистера о разговорима власти и опозиције о изборним условима. Међутим, истакао је да они разговарају са ЕУ и да очекује да ће у томе учествовати и цивилно друштво и странке које нису парламентарне.

"Видећемо на који начин ће се дијалози одвијати. Данас очекујемо и усвајање документа у радној групи која сарађује са ОЕБС-ом на примени препорука ОДИХР-а, а очекује се и усвајање једног од десет закључака владе који ће све оно о чему смо говорили на ФПН операционализовати и дати јасне налоге министарствима и другим државним органима", рекао је Антонијевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести