Аздејковић: Ани Брнабић и Чомић није место на Паради поноса

БЕОГРАД: Геј лезбејски инфо центар, како је саопштио, у име велике већине ЛГБТ заједнице у Србији захтева од организатора Параде поноса која је заказана за 18. септембар у Београду, да ускрати позив премијерки Србије Ани Брнабић и министарки за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордани Чомић.
2
Фото: Youtube Printscreen

Сматрамо да након процеса писања предлога Закона о истополним заједницама и његовог волшебног нестајања и заглављивања у некој фиоци, премијерка и министарка немају шта да траже на Паради поноса, јер су изиграле поверење српске ЛГБТ заједнице, навео је у саопштењу председник ГЛИЦ - а Предраг Аздејковић.

"Сматрамо да би било лицемерно да се премијерка и министарка појаве на овогодишњој Паради поноса а да нису припремиле ''поклон'' за ЛГБТ заједницу у Србији, па макар то била информација шта се са законом дешава и када ће бити послат у скупштинску процедуру. Озлојеђеност у ЛГБТ заједници је огромна и сматрамо да може да дође до инцидената ако се, пре свега, премијерка појави на Паради поноса, те апелујемо да те суботе, 18. септембра Ана Брнабић остане код куће са својом партнерком и дететом и ужива у привилегијама које остале ЛГБТ особе у Србији могу само да сањају", поручио је он.

Тврди да се организатори Параде поноса и дан данас суочавају са опструкцијама од стране државних и градских органа, бирократским малтретирањем, као и сами учесници од стране полиције када треба да уђу кроз пунктове.

"Министарство унутрашњих послова и даље намерно затвара град, иако за то нема више никакве потребе, како би се повећавао анимозитет грађана према ЛГБТ заједници, јер су заглављени унутар или изван сигурносних прстенова. Узевши све то у обзир, ако имају имало образа Ана Брнабић и Гордана Чомић се од стида неће појавити на Паради поноса, јер немају с чим да изађу пред ЛГБТ заједницу", навео је Аздејковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести