Азему Куртају који је пуцао на српску децу одређена мера кућног притвора

УРОШЕВАЦ: Основно тужилаштво у Урошевцу заменило је меру притвора мером кућног притвора припаднику КБС Азему Куртају, који је на Бадње вече пуцао на дечаке Стефана и Милоша Стојановића, потврдио ја за Танјуг адвокат Милош Делевић.
s
Фото: Youtube Printscreen

На данашњем рочишту Азем Куртај негирао је кривицу. "Окривљени није признао кривицу за дела која му се стављају на терет. Његов бранилац је предложио да му се замени мера судског притвора у кућни, што је суд усвојио", казао је Делевић.

Подсетимо, Азем Куртај пуцао је на дечаке, Стефана и Милоша Стојановића из Готовуше код Штрпца, на Бадње вече када су се враћали из шуме носећи Бадњак. Том приликом Стефан је тешко погођен у раме, а Милош у руку. Нападач Азем Куртај је убрзо ухапшен, а такозвана Косовска полиција је тада случај окарактерисала као "покушај убиства", да би недавно тужилац Основног суда у Урошевцу случај оквалификовао је као "изазивање опште опасности уз употребу оружја".

На ту недавну одлуку тужиоца реаговао је и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић који је рекао да је донета као да је Куртај пуцао у ваздух, а не тешко повредио Стефана и Милоша. "Забрињава да се за овакву квалификацију дела, у пракси не изриче ефективна казна затвора, већ условна осуда с новчаном казном. Очигледна је намера Приштине да спаси припадника КБС затвора, иако је реч о човеку који је пуцао у српску децу док су носила Бадњак с намером да их убије", написао је Петковић на Твитеру.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести