Бајден честитао Вучићу Дан државности

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић је, поводом Дана државности, примио је честитку председника САД Џозефа Бајдена у којој се, између осталог, каже: "Драги господине председниче, У име народа Сједињених Држава, упућујем најлепше жеље Вама и српском народу поводом прослављања Дана државности 15. фебруара.
1
Фото: Tanjug/Vladimir Šporčić/AP Photo/Evan Vucci

Изградња успешнијег и стабилнијег Западног Балкана у интересу је и Сједињених Држава и Србије, и током наредне године радујем се унапређењу овог циља јачањем регионалне енергетске безбедности и ширењем наших економских веза.

Наше оружане снаге настављају да служе раме уз раме на Синају, унапређујући регионални мир и безбедност. Учешће Србије у мировним мисијама Уједињених нација и Европске уније такође су биле кључне за подршку стабилности у другим деловима света.

И, Сједињене Државе цене подршку коју је Србија пружила Украјини у одбрани њеног суверенитета и територијалног интегритета када се суочила са бруталном инвазијом Русије.

Сједињене Државе снажно подржавају пут Србије ка приступању ЕУ и остају посвећене помагању Србији у јачању њених демократских институција ка испуњењу овог циља.

Такође, охрабрујем Србију да настави са прошлогодишњим напретком оствареним у Дијалогу са Косовом, којим посредује ЕУ. Договор о нормализацији и имплементацији представља кључне кораке ка мирнијој и успешнијој будућности Србије, реиона, и Европе."

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести