Бандић: Не судите о Хрватима по појединачним инцидентима

БЕОГРАД: Двојезично издање магазина "Hello! Travel: Загреб" промовисано је у петак у Београду, а градоначелник хрватске престонице Милан Бандић позвао је грађане Србије да о Хрватској и Хрватима не суде на основу појединачних инцидената, поручивши да оба народа треба да се окрену будућности. 
1
Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

"Немојте у Београду и Србији по појединачном инциденту који се понекад догоди судити о вредним и добрим хрватским грађанима и људима. Ми на овим просторима треба да живимо заједно и морамо бити окренути будућности", рекао је градоначелник Загреба обраћајући се присутнима.

Он је навео да људи на одговорним функцијама који имају поверење грађана морају говорити језиком будућности и истакао да свој град и домовину цени изнад свега, али да поштује и друге и другачије. 

"Нећемо никад мислити исто, али морамо наћи минимумум додирних тачака да будемо више заједно, да градимо заједничку будућност свих народа и у Србији и у Хрватској, и у Београду и у Загребу", рекао је Бандић. 

Амбасадор Хрватске у Србији Гордан Бакота рекао је да је едиција "Хелло! Травел: Загреб" изванредан и квалитетан часопис о том граду који се убрзано развија последњих година и који је, каже, израстао у респектабилну европску метрополу.

"Загреб је град који се по питању културе, туризма, господарства, инфраструктуре развија у најбољем могућем смеру, о чему говори и све већи број туриста", рекао је Бакота.

Додао је да је поносан на то што Загреб данас нуди и позвао госте из Београда да посете главни град Хрватске у који су добродошли.

"Београд и Загреб имају могућност да буду темељ и ослонац развоја укупне сарадње Хрватске и Србије", рекао је Бакота.

"Хелло! Травел: Загреб" је девето издање из травел едиције, после Будве, Скијалишта Србије, Црне Горе, Новог Сада, Војводине, Златибора, Јахорине и Србије, каже председник Колор прес групације Роберт Чобан. 

"Што се више дружимо и комуницирамо, то ће више падати у сенку разни инциденти и ситуације које се дешавају. Обичнни грађани одлазе у Хрватску на море, Загребчани долазе у Београд, у Нови Сад... Комуникација и дружење је основа нормалних односа, а ''Хелло! Травел: Загреб'' је само једна коцкица у том мозаику", рекао је Чобан.

Магазин "Хелло! Травел: Загреб" на 204 стране доноси текстове о историји Хрватске, градским атракцијама, ресторанима, хотелима, музејима, винаријама, ноћном животу, уметности и догађајима у Загребу, а за часопис су о свом доживљају тог града говорили и хрватски глумци, спортисти, новинари и јавне личности. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести