Бећај: Хоти је део сценарија САД, неће знати шта ради у Бриселу

ПРИШТИНА: Приштински политички аналитичар Бељуљ Бећај сматра да је наставак дијалога Приштине и Београда позитиван корак, али не очекује да премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти, кога су, према његовом мишљењу, наметнуле САД, следи сценарио ЕУ.
avdulah hoti
Фото: Youtube Printscreen

"Нисам оптимиста када је у питању Хотијева влада која је производ или последица америчког сценарија. Нажалост или на срећу, зависи из ког угла посматрамо, премијер је тренутно у нокдауну и вероватно је у заблуди, јер неће знати шта да ради сада. Ушао је у другу варијанту, односно америчку варијанту, а сада треба да следи европску варијанту", рекао је Бећај за портал Косово онлајн.

Бећај је оценио да Хоти нема политичку моћ да постигне било какав договор, узимајући у обзир чињеницу да је његова влада на "стакленим ногама".

"Иако нема моћ, има власт, нема подршку која би евентуално могла да створи елементарне претпоставке да се дође до неког конкретног решења, али у сваком случају мислим да је добро што се одржава контакт, односно наставак дијалога, и то је у овој ситуацији ствар која треба да се цени", рекао је Бећај.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести