Бели и покрет наставиће одвојено да делују

БЕОГРАД:  Грађански покрет "Бели, Само јако" оградио се данас од деловања Луке Максимовића, интерпретатора фиктивног лика Љубише Прелетачевића Белог.
Pokret "Beli, Samo jako" Foto: samojako.rs
Фото: samojako.rs

Покрет се од његових активности оградио након што је Лука Максимовић за данашњи "Блиц" рекао да још увек преговара са својим алтер егом Љубишом Белим Прелетачевићем да ли да учествује у предстојећим београдским изборима.

Како је саопштено, грађански покрет "Бели - Само јако", основала је група некомпромитованих људи пред локалне изборе у Младеновцу 2016. године, са циљем да се бори против "корумпиране власти и назадног система".

"Након уласка у локални парламент, са освојених 12 мандата, изашли смо на републички ниво кандидатуром Љубише Прелетачевића Белог. Оснивачки тим покрета задржао је своје изворне циљеве и изласком на председницке изборе, којим је требало да оснажи и прошири основну идеју, а не младеновацки покрет у друге градове Србије", наводи се у саопштењу.

Наглашавају да је њихов политички ангажман био потврда да организовани појединци могу да се супроставе и најорганизованијим политичким и параполитичким структурама."Сатирични лик Љубише Прелетачевића Белог је, по нашој процени, успешно извршио задатак банализације српског политичара као и политичке сцене", наводе.

Наглашавају да "Покрет Бели - Само јако", остаје доследан својој почетној идеји и опозиционом раду у младеновацком парламенту, док Лука Максимовић наставља своју политичку активност самостално, са новим људима и идејама, морално и политички одговоран самом себи, а не покрету.У међувремену на друштвеној мрежи Фејсбук огласио се Прелетачевић и навео да ће он "преузети битку за Београд".

Он је објавио да је "кандидовањем за председника Републике изашао ван оквира Младеновца, а изборним резултатом увидео да је подршка огромна"."После 350 хиљада гласова наде, нема назад", написао је Бели, дођаући да је дужан да грађанима понуди "нову идеју".

Он каже и да је "привилегован да постане предводник генерације" и да се више не може задржати на локалном нивоу.Додаје да је "битка на два фронта скоро немогућа и да због тога младеновачка одборничка група Бели - Само Јако преузима сву одговорност над даљим радом на локалу". 

"Ја ћу преузети Битку за Београд", нагласио је Бели.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести