Билчик: Бојкот избора је стратегија ћорсокака

БРИСЕЛ: Известилац Европског парламента за Србију, Владимир Билчик, каже да ће рад на култури дијалога и компромиса као и стварање услова за учешће свих релевантних партија на изборима 2022. године бити неки од главних циљева друге фазе Међустраначког дијалога у Србији.
budala
Фото: Youtube Printscreen

”Бојкот је стратегија ћорсокака и не доноси политичке промене”, наглашава Билчик.

Владимр Билчик наводи да је током јучерашњег разговора председника српског Парламента, Ивице Дачића и председника Спољнополитичког одбора Европског парламента, Дејвида Мекалистера, постигнут принципијелан договор да се са другом фазом Међустраначког дијалога почне већ у марту.

Он додаје да је постигнут договор и о томе да се повећан број људи који ће у име Европског парламента учествовати у Међустраначком дијалогу, а који, према Билчиковим речима, већ сарађују као тим.

”Врло сам срећан што се Кнут Флекенштајн и Едуард Кукан враћају овом дијалогу. Ради се о политичарима који су врло искусни и врло поштовани широм политичке сцене у Србији”, каже Билчик.

Известилац за Србију наглашава да ће друга фаза Међустранчког дијалога имати два основна циља од којих је први поправљање услова за политичко надметање и гајење културе дијалога и компромиса на политичкој сцени Србије.

”Наш основни партнер остаје Народна скупштина Србије, али морамо да направимо платформу која ће омогућити учешће свих релавантних проевропских снага у Србији”, наводи известилац.

Други политички циљ нове фазе Међустраначког дијалога, према речима Валдимира Билчика, биће помоћ у стврању бољих услова за такмичење на изборима 2022. године и осигуравању да сви који желе да учетвују и мењају политку у Србији узму учешће на изборима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести