Бишевац: Посета Вучића историјска, договорени капитални пројекти

НОВИ ПАЗАР: Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац оценио је данас да је посета председника Александра Вучића Златиборском и Рашком округу историјска и да су током ње договорени многи капитални пројекти који ће допринети бољем квалитету живота тог дела Србије.
1
Фото: Youtube Printscreen

Бишевац у изјави за Тан‌југ истакао је договор са Кинезима о изградњи аутопута од Пожеге до Дуге Пољане и наводи да је тај пројекат вредности од милијарду и по евра.

„То смо некада само могли да сањамо. Почетак радова планиран је за март 2022. године, а пут ће бити готов за четири. То је будућност за цео овај крај јер без аутопута нема ни доласка инвестиција, побољшаће се и туризам“, казао је Бишевац.

Коментаришући договор за изградњу клиничко - болничког центра у Новом Пазар у вредности од 70 милиона евра са опремом, Бишевац каже да је реч о пројекту који је од великог значаја, не само за Нови Пазар, већ и за становнике других општина, њих 200.000, који неће морати да иду у Крагујевац или Ниш због бољих услова лечења.

Бишевац скреће пажњу и на значај изградње топлане, пролазак гасовода, али и истиче и пројекте коричења река Рашке, Јошанице и Трнавице у дужини од седам километара чиме ће се грађани бити заштићени од поплава, као и обилазницу око Пазара и изградњу електране на биомасу.

Појашњава да ће топлана која је била у самом центру града и то на мазут бити измештена у индустријску зону и биће на биомасу и истиче да ће тиме загађење свести на минимум, а грејање ће бити јефтиније.

Такође, Бишевац као један од значајних пројеката помиње и брзу саобраћајницу Краљево - Рашка.

„Ова посета је историјска и велики пројекти су потписани и договорени. Све су то пројекти који значе будућност за овај град, за овај крај, којима ће се знатно утицати на побољшање и повећање квалитета живота грађана Новог Пазара и околине“, навео је.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести