Бившој тужитељки Еулекса која је указивала на корупцију у мисији на Ким прво отказ, па нагодба

ЛОНДОН: Мариа Бомије, бивша тужитељка Еулекса, која је отпуштена са посла у британском Министарству спољних послова након што је указивала на корупцију у највећој страној мисији ЕУ на Косову и Метохији, прихватила је нагодбу са владом Велике Британије по којој ће јој бити исплаћено више од 400.000 фунти.
m
Фото: Youtube Printscreen

Нагодба од 423.000 фунти постигнута је непосредно пре првог рочишта, на ком је суд требало да разматра њене тврдње о повезаности криминалаца са КиМ и чланова Мисије Европске уније за владавину права на Косову (Еулекс), преноси Гардијан.

Бомије је последњих осам година тврдила да јој Министарство спољних послова није помогло да разоткрије могуће криминалне везе и да су јој владини званичници саветовали да игнорише очигледне доказе о таквим активностима, преноси Гардијан.

Верујем да је требало да ме похвале и подрже, јер сам изразила забринутост у вези са могућом корупцијом у Еулексу и третманом који сам имала након тога, али сам се уместо тога осећала напуштеном, изјавила је она, преноси британски лист.

Бомије, бивши тужилац и адвокат УН-а у сфери ратних злочина и организованог криминала, радила је на КиМ као међународни тужилац за Еулекс, наводи Гардијан.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести