Бјелогрлић показао некултуру, нисам била спремна да реагујем

БЕОГРАД: Глумац и редитељ Драган Бјелогрлић је показао шта је лична некултура и нетрпељивост када је физички насрнуо на режисера Предрага Гагу Антонијевића, изјавила је данас министарка културе Маја Гојковић, коментаришући инцидент који се у понедељак догодио у нишком хотелу "Амбасадор".
Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković foto: Tanjug/video
Фото: Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић фото: Танјуг/видео

Она је на ТВ Прва истакла да то није ружна слика културе Србије, већ "слика Бјелогрлићеве личности".

"Имамо доста важнијих људи у филмској индустрији од Драгана Бјелогрлића. Гага Антонијевић је такође изузетно важна личност за нашу кинематографију. Мене је онерасположио тај догађај, нисам била спремна ни да реагујем", рекла је Гојковић.

Министарка каже и да ју је забринула подељеност друштва по питању тог случаја, које се, додаје, определило према томе да ли воли Бјелогрлића или Антонијевића.

"Људи су тражили оправдање за насиље, а то не сме да се догађа", нагласила је Гојковић.

Министарка је, одговарајући на питање о нацрту Закона о очувању културног и историјског наслеђа манастира Хиландар, поручила да очекује да ће прво проћи на одбору за јавне службе, а сутра бити усвојен на Влади Србије.

"То је први пут да се доноси такав закон, да се системски уређује очување материјалног и нематеријалног културног наслеђа на Хиландару. То је важан закон и ми помажемо финансијски", рекла је Гојковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести