БЛИЖЕ СЕ ИЗБОРИ У ЦРНОЈ ГОРИ Право гласа има 542.468 грађана

Бирачко право на парламентарним изборима у Црној Гори, који ће се одржати 11. јуна, има 542.468 грађана, саопштило је данас црногорско Министарство унутрашњих послова.
podgorica pixabay
Фото: pixabay.com

МУП је навео да је то број бирача према закљученом бирачком списку 31. маја, а да се, у поређењу са претходним изборима, одржаним 19. марта, број бирача повећао за 314.

"У Подручној јединици за управне послове, држављанство и странце у Подгорици, увид у бирачки списак се може остварити од осам до 17 сати", наводи се у саопштењу МУП-а.

Саопштено је да увид у бирачки списак гласач може остварити лично на шалтерима подручних јединица и филијала за управне послове, држављанство и странце МУП-а радним даном од осам до 14 сати, уз важећу личну карту или пасош.

Наводи се да ће подручне јединице и филијале у свим општинама за време избора, у недељу 11. јуна, радити од седам до 20 сати да би грађани били у могућности да преузму идентификациона документа, за чије издавање су захтев поднели у претходном периоду.

Бирач може извршити увид у бирачки списак директно и преко интернет портала.

МУП је подсетио да се увид у бирачки списак може добити и позивањем кол центра на бесплатан број 19820 који ће радити од сутра од осам до 20 сати, а 11. јуна, на дан одржавања избора, од седам до 20 сати, пренеле су подгоричке "Вијести".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести