БОРБА СРБИЈЕ У КОНТРОЛИСАНОЈ ДИПЛОМАТСКОЈ АРЕНИ ЗА НЕЗАВИСАН ГЛАС Предвођени председником Вучићем и премијером Вучевићем водимо политику независне државе

Гласање у четвртак, 24. маја у Генералној скупштини Уједињених нација може бити историјски преседан. По цену изазивања нових тензија у региону и отварања „Пандорине кутије“ креирања каснијих сличних резолуција, план појединих политичких структура из западних земаља је да српском народу ставе жиг „геноцидног“. Иако ова резолуција, уколико се донесе није обавезујућа, може да покрене нове захтеве за укидање Републике Српске, тражење ратне одштете од Србије, итд.
Милош Вучевић
Фото: Screenshot YouTube/Wikipedia/predsednik.rs/Dimitrije Goll/Ilustracija

Вучић и Вучевић се супротстављају захтевима моћнијих земаља

Србија се дипломатски бори, и у Београду и у Њујорку, да увери што више чланица Уједињених нација да би усвајање ове резолуције о Сребреници био лош потез који не би водио ка помирењу на Балкану, а ни шире. Евидентно је да Србија предвођенa председником Србије Александром Вучићем и премијером Милошем Вучевићем воде политику независне и суверене државе, тврдоглаво супротстављајући се захтевима моћнијих земаља да слушају њихове захтеве.

Фото: Printscreen Instagram buducnostsrbijeav

Србија ни после скоро две и по године од рата у Украјини није увела санкције Русији, није признала независност своје јужне покрајине, Косова и Метохије, заједно усаглашава политичке потезе са Републиком Српском, сарађује на највишем нивоу са Републиком Мађарском...

У времену када је скоро свака држава Европске Уније и НАТО изгубила део своје независности, јер је била приморана да усаглашава своју политику са Берлином, Паризом, Бриселом, Лондоном или Вашингтоном, Србија „боде очи“ и да је пример да једна мала земља у контролисаном хаосу дипломатске арене покушава да се избори за свој независан глас.

У четвртак ће се видети ко су пријатељске земље Србије

Фото: Printscreen Instagram milosvucevic

Из тог разлога, одређени центри моћи су одлучили да Србију „дисциплинују“. Да покажу да се морају слушати. Притисци и на остале мање државе, које су пријатељске Србији су велики да се српски народ осуди за нешто што није ниједан до сада у светској историји. Сигурно је да не постоји довољна подршка у Уједињеним нацијама за ову сулуду резолуцију, па се ни уздржани гласови неће бројати. Иако ће доста држава својим уздржанм гласом „посматрати са стране“, мора се имати у виду да уз овакве притиске, сваки глас који није за тзв. Резолуцију о Сребреници је за Србију пријатељски глас.

Стога и премијер Милош Вучевић већ данима разговара са амбасадорима страних држава у Београду, покушавајући да им каже коју реченицу правде и истине. Колико је истине и правде остало у свету, видећемо у четвртак. Видећемо и које су државе Србији пријатељске, а које „партнерске“.

Фото: Youtube Printscreen

Растислав Стојсављевић, професор геополитике

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести