Борел: Пред нама је важан рад на нормализацији односа БГ-ПР

БРИСЕЛ:  Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борел у прву званичну посету Србији стиже 31. јануара, а током дводневне посете Србији Борел ће се састати са председником Александром Вучићем као и представницима политичких странака и цивилног друштва, најављено је у Европској служби за спољне послове.
borel
Фото: Tanjug (AP Photo/Virginia Mayo)/Zozep Borel

У Бриселу је званично најављено да ће Жосеп Борел у Београду, у који стиже након сутрашње посете Приштини, боравити до 1. фербруара. Пред свој долазак Борел каже да његова прва званична посета Западном Балкану показује преданост ЕУ перспективи региона, његовој стабилности, безбедности и просперитету.

Он додаје да ће Западни Балкан бити приоритет током његовог мандата на месту шефа ЕУ дипломатије."Узимајући у обзир моју личну решеност да се напредује у Дијалогу под покровитељством ЕУ, жело сам да прво посетим Косово и Србију. Много је важног посла пред нама укључујући и нормализацију односа између Беогарда и Приштине", поручио је Борел.

Високи представник ЕУ напомиње да жели да се током песете упозна са Србијом и Косовом и њиховим грађанима.У Европској служби за спољне послове наводе да ће се Жосеп Борел у Србији састати са председником Александром Вучићем, страначким званичницима, представницима цивилног друштва као и да ће обиће подручје Националног парка Србије.

Током боравка на Косову Борел би требало да разговара са председником Хашимом Тачијем и страначким и невладиним представницима.Планирана је његова посета Термоелектрани Косово Б у Обилићу, као и посета Призрену.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести