Борис Тадић предао кандидатуру за председника Србије

БЕОГРАД: Коалиција "Борис Тадић - Ајмо људи" предала је данас Републичкој изборној комисији потписе за кандидатуру Бориса Тадића за председника Србије.
s
Фото: Youtube Printscreen

Кандидатуру некадашњег председника Србије и лидера Социјалдемократске странке (СДС) подржало је више од 11.000 грађана.

Коалиција "Борис Тадић - Ајмо људи" је трећа међу политичким странкама и коалицијама која је предала кандидатуру за председника Србије.

Тадић је после предаје потписа рекао новинарима да ствари у Србији морају да се убрзано мењају да би се, каже, избегао ''не само политички, већ и социјални колапс''.

Додао је да листа, чији је носилац, обједињује огромно политичко искуство без којег, каже, није могуће доносити праве одлуке у критичким моментима као што је рат у Украјини.

Нагласио је да је веома важно да Србија задржи принципијену позицију и не подржи распад Украјине, али и да учини све да одржи пријатељске везе и са Русијом и са Украјином.

''То неће бити нимало лако, потребни су велика политичка мудрост и врхунско политичко умеће'', рекао је Тадић.

Навео је да се та коалиција снажано залаже за чланство Србије у ЕУ имајући, каже, у виду и слабости те заједнице, али и да тренутно нема бољег простора за живот од ЕУ.

Кандидат за градоначелника Београда коалиције ''Борис Тадић - Ајмо, људи" Душко Вујошевић рекао је да је Србији потребна промена власти и да ''то није потребно да се доказује свима који су слободни и у стању да размишљају''.

Кандидат за премијера те коалиције Горан Радосављевић најавио је да ће у средишту кампање те коалиције бити економија, бољитак грађана и како да се ''за три-четири године достигне просечан доходак ЕУ''.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести