Божовић: Отварање границе потврђује пријатељске намере Србије

ПОДГОРИЦА: Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић потвдио је да је Србија укинула све рестриктивне мере за улазак грађана Црне Горе у Србију.
b
Фото: Tanjug/T.Valić

То још једном сведочи и потврђује братске и пријатељске намере Србије и нераскидиве везе између две суседне државе, рекао је Божовић.

Наше грађане, како је додао, везују братске, родбинске, верске, пријатељске, комшијске и сваке друге везе па је природно и нормално да се и у овим тешким временима чувајући и себе и једни друге несметано можемо кретати једни код других, преносе Вијести.

Иначе, као Амбасадор Републике Србије у Црној Гори и дипломата а не лекар мислим да никакво затварање граница није решење за ширење заразе већ управо висока свест и одговорност у поштовању заштитних мера. Јер видимо да ниједна па ни најмоћније економије света то не могу издржати, навео је Божовић.

Казао је да је његов посао да ради на унапређењу односа и сарадње као и снажењу веза.

Решавали смо многобројне проблеме и захтеве држављана Србије који су ево скоро пет месеци били онемогућени да дођу и обаве најосновније људске и хумане потребе, да сахране своје најближе, обиђу и негују своје ближње, обиђу гробове предака и своју родбину и имовину и то ме као њиховог амбасадора много боли, рекао је Божовић.

Готово да није било дана када Амбасаду неко од представника српских организација из Црне Горе није звао и тражио помоћ за пребацивање грађана на лечење, долазак студената трансфер грађана имајући у виду да је Београд и Србија медицински, универзитетски и саобраћајни центар и чвориште западног Балкана, али и да моле и за своју браћу из Србије да им дођу...

Због свега овога је утолико моја данашња радост већа. Осећам да грађани Црне Горе све ово разумеју и снажно подржавају као и грађани Србије, навео је Божовић.

На седници Кризног штаба у Београду је донета одлука да за грађане Црне Горе више нема рестрикција у погледу уласка у нашу зремљи и та одлука почиње да важи од сутра. Претходно је Црна Гора саопштила да ће сутра отворити границе са Србијом, Босном и Херцеговином, Албанијом и Северном Македонијом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести