Бранка Бежанов тужила ЛСВ и ДС због повреде угледа и части

НОВИ САД:Чланица Председништва Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) и заменица председника Скупштине Града Новог Сада, Бранка Бежанов, поднела је тужбу против Лиге социјалдемократа Војводине и Демократске странке због повреде части и угледа, саопштио је ПОКС.
1
Фото: Dnevnik.rs

„ДС је 2004. гласала за закон о изједначавању права четника и партизана, а сада заједно са ЛСВ ме представљају у јавности као неког ко велича наводне ратне злочине четника. Нису ми оставили други избор него да правду тражим пред судом. У тужби прилажем доказе о рехабилитацији српског генерала Драгољуба Драже Михаиловића, за ког ЛСВ тврди да је ратни злочинац и кољач, а моје присуство парастосу овом славном генералу у манастиру Дражевина код Вишеграда називају величањем злочина. На поменутом догађају сам присуствовала, али не као заменица председника Скупштине Града Новог Сада, него као члан делегације ПОКС. Поносна сам на то и сматрам да би сваки Србин требало да ода пошту једном од наших најславнијих војсковођа и најодликованијих официра. Ниједном својом радњом, нити речју, нисам глорификовала ратне злочине ма са чије стране, нити сам говорила о трагичном грађанском рату у Босни и Херцеговини на том подручју деведесетих година прошлог века“,истакла је Бранка Бежанов.

ПОКС подсећа да је правоснажним Решењем Вишег суда у Београду 14. маја 2015. године усвојен захтев за рехабилитацију којим је утврђена ништавост одлуке Врховног суда ФНРЈ из 1946. године, у делу који се односи на Драгољуба Михаиловића и да се он сматра неосуђиваним. Такође, 22. децембра 2004. године, Скупштина Србије усвојила је измене закона о правима бораца, војних инвалида и чланова њихових породица, којим су фактички изједначени борци партизанског и равногорског покрета, а што је ЛСВ и ДС сигурно познато јер су у тадашњој скупштини имали своје посланике и чинили владајућу већину.

2Очекујемо да ће суд брзо и ефикасно донети одлуку и осудити вербално насиље ЛСВ и ДС и злоупотребу медија и институције градског парламента у политичке сврхе“, наводи се у саопштењу.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести