Брнабић данас и сутра на скуповима у Лондону

ЛОНДОН: Председница Владе Ана Брнабић боравиће данас и сутра у радној посети Великој Британији, током које ће у Лондону учествовати на неколико скупова посвећених јачању економија региона Западног Балкана, односима у региону, напретку Србије на путу ка Европској унији и актуелној ситуацији у ЕУ.
brnabic
Фото: Tanjug (Bojan Stekić)

Дводневну посету британској престоници, Брнабић ће данас започети предавањем „Како победити у четвртој индустријској револуцији?“, које ће бити одржано на Лондонској школи за бизнис.

Председница Владе Србије ће говорити о изазовима који се јављају у савременом пословном окружењу, улози малих и средњих предузећа, као и значају иновација и дигитализације на будућност пословања, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

У уторак, 18. јуна, Брнабић ће говорити на ФТ форуму Западног Балкана о теми „Могућности улагања у брзорастућем региону“.

На форуму, који организују Коморски инвестициони форум Западног Балкана и престижни британски магазин "Фајненшел тајмс", учествоваће и председник Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сума Чакрабарти, премијери Северне Македоније и Албаније, Зоран Заев и Еди Рама, председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж, генерална секретарка Савета за регионалну сарадњу Мајлинда Брегу, представници међународних финансијских институција, пословне заједнице и други.

На крају посете председница Владе ће у уторак на престижном Краљевском институту за међународне послове одржати предавање на тему „Србија, Балкан и Европска унија", наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести