Брнабић и Брајовић: Само стабилност региона води ка ЕУ

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је данас у разговору са председником Скупштине Црне Горе Иваном Брајовићем да једино стабилност региона може да обезбеди даљи економски развој и сигуран пут ка чланству у Европској унији.
Brnabič i Brajović Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Премијерка је оценила да регион у будућности очекују бројни изазови и да је важно да се решавају заједничким напорима, "будемо подршка једни другима и доносимо одлуке које ће грађанима региона обезбедити стабилност и бољи живот", саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брајовић је подвукао да се код грађана обе државе мора развијати свест о важности прикључења европској заједници, као и свест о важности да све државе региона буду чланице Европске уније.

На састанку је истакнуто и да су односи две државе у овом тренутку на највишем нивоу у последњој деценији и да у будућности разговором и отвореним дијалогом треба решавати сва међудржавна питања, наводи се у саопштењу.

Дачић и Брајовић: Пут Западног Балкана-интеграције и повезивање 

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и председник Скупштине Црне Горе, Иван Брајовић констатовали су данас да регион Западног Балкана треба да иде у првцу европских интеграција и инфраструктурног повезивања.

Они су се сагласили и о значају развоја економија за шта је предуслов стабилан регион и истакли да на томе треба заједно да се ради, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Дачић и Брајовић разговарали су и о свим темама од заједничког интереса и сложили се да су међудржавни односи значајно напредовали у последњих неколико година. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести