Брнабић и Скот о економским достигнућима Србије у 2017. 

БЕОГРАД: Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Кајлом Скотом, о економским достигнућима Србије у 2017. години.
1
Фото: Tanjug

Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу с медијима, амбасадор Скот је премијерки Брнабић пренео личне честитке председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа поводом новогодишњих и божићних празника.

Брнабић и Скот су се сагласили да су успешно спроведене економске реформе и смањење јавног дуга привукли пажњу међународне јавности и нагласили значај наставка економских реформи у 2018. години за развој српске привреде и отварање нових радних места.

Амбасадор Скот истакао је важну улогу коју амерички програми помоћи и Америчка привредна комора пружају Србији, нарочито у областима унапређења пословне и регулаторне климе.

Такође, нагласио је да досадашње инвестиције САД износе око четири милијарде долара, као и да у Србији послује око 100 америчких компанија које запошљавају више од 17.000 радника.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести