Брнабић и Жанг о реформама и сарадњи Владе Србије и ММФ

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић и заменик извршног директора Међународног монетарног фонда Тао Жанг разговарали су данас о резултатима структурних реформи и о сарадњи Владе Србије и ММФ-а.
brnabic
Фото: Tanjug (Vlada Srbije/ Predrag Vučković)

Премијерка је, сумирајући резултате спровођења аранжмана са ММФ-ом, оценила да је сарадња веома добра и нагласила да Србија наставља са спровођењем сложених реформи, а као значајну је истакла помоћ ММФ-а за очување оствареног напретка и стварања повољне климе за додатна инвестициона улагања у Србију.

Жанг је похвалио посвећеност Владе Србије спровођењу реформи и нагласио да ће ММФ наставити да пружа пуну подршку кључним реформама.

На састанку је било речи и о активностима које се спроводе, како би се створили услови за што повољније пословно окружење, уз оцену да су остварена стабилност и повољни услови домаће економије резултирали великим интересовањем инвеститора за дугорочна улагања у Србију.

Такође је похваљен раст бруто домаћег производа, који ће бити барем 3,5 одсто у 2019. години, док је очекивани раст за 2020. годину 4 процента.

Тао Жанг је, иначе, највише рангирани руководилац ММФ-а који је посетио Србију од 1991. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести