Брнабић: КиМ најважнија тема, реконструкција Владе може да чека

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је данас да је питање Косова најважнија  тема и да реконструкција може да сачека.
Ana Brnabic/Fonet
Фото: FoNet

Како је премијерка истакла гостујући на ТВ Пинк, реконструкција јесте била тема пре неког времена, међутим после тога су се десиле озбиљне ствари на КиМ.
"Постало је очигледно да је наше јединство приоритет и подршка председнику Вучићу да пронађе решење у нормализацији односа са Приштином. Тако да је реконструкција морала да уступи место томе", рекла је Брнабић.

Упитана за несугласице у Влади, Брнабић је истакла да њих има исто колико их има у сваком другом тиму.
Она је нагласила да је Влада тим на услузи грађанима као и да не треба несугласицама оптерећивати грађане.
Како је навела, у овом тренутку имамо "најмање три јако, јако важне ствари и не треба да енергију расипамо".

Брнабић је, говорећи о предстојећем самиту о Западном Балкану у Софији, рекла да ЕУ јесте и мора бити статусно неутрална, подсетивши да постоји пет земаља чланица које не признају једнострано проглашену независност Косова.
Косово не може да буде представљено као равноправан партнер на самиту, додала је премијерка.

Брнабић је рекла да ће нашу делгацију на самиту предводити председник Александар Вучић, као и да ће она отпутовати 17. маја у Софију и да ће присуствовати конференциј у оквиру бечког економског форума што је важно због позиционирања Србије као економског лидера у региону.
"Оно што ја очекујем политички - то је да ће сви бити спремни да још једном саслушају све основне поруке председника Вучића, све оно што Србија чини за регионалну стабилност, а чинимо стварно јако пуно", рекла је она.

 Са друге стране, очекује у економском смислу да је Србија у овом тренутку не само лидер Западног Балкана у привлачењу страних инвестиција већ, као што је Фајненшел Тајмс прошле године рекао, светски лидер у привлачењу страних директних инвестиција.
"Ми тиме настављамо, очекујемо да ће бити препозната и још једном потврђена наша лидерска улога у региону", закључила је она.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести