Брнабић: Ми не желимо поделе, потребно је јединство

БЕОГРАД: Ми не желимо поделе у друштву и то је најважнија данашња порука, истакла је данас у парламенту председница Владе Србије Ана Брнабић и позвала све на јединство.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"У овој земљи не постоје слободни и потчињени, него људи који различито мисле и сви су слободни, ми смо слободарски народ", поручила је премијерка у скупштини закључујући распаву о првој тачки дневног реда.

Она је грађане позвала на сутрашњи скуп "Србија наде", али и на скуп "Против насиља" који се организује у суботу.

"Надам се да ћете поздравити све скупове на које грађани желе да дођу и у своје име желим да казем да су сви добродошли и на скуп Против насиља у суботу", истакла је премијерка.

"Желим да их позовем да дођу и у петак да покажемо да постоји Србија наде и да постоје ствари изнад политике и да су у овој земљи сви једнаки", поручила је премијерка", додала је Брнабић. Она је рекла и да је скупштинска расправа о безбедносној ситуацији у земљи после два масовна убиства била можда најважнија до сада, и поручила да у таквој ситуацији последње што треба су поделе и вређање великог дела грађана.

"Не можете да делите људе на елиту и сендвичаре, лепе и ружне слободне и заробљене, то није у реду", истакла је премијерка оговарајући на излагања неких опозиционих посланика. Она је изразила уверење да ће разум преовладати и да као у свакој демократској држави треба сести за сто и разговарати.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести