Брнабић: Неће бити техничке владе ни насилног гашења медија

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић поручила је данас, одговарајући лидеру Српског покрета Двери Бошку Обрадовићу, да неће бити техничке владе, као ни насилног гашења медија.
2
Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

“Кажете да нам је истекло време – могуће, с тим што ће грађани то да кажу. Ми ћемо да их питамо и они ће то да кажу, али пре тога ви нећете моћи да узурпирате власт”, рекла је Брнабић.

Она је поручила Обрадовићу да не постоји начин да се оформи “техничка експертска влада” без воље грађана и без икаквих институција, на улици.

“Све у реду, истекло нам је време, идемо на изборе, ми поднесемо оставке, све у реду. Наставићемо да се боримо и из опозиције, за онакву Србију какву сањамо. Наставићемо да се боримо и за путеве, пруге, младе, образовање, за културу и за здравство, и за Србију која коначно може и сме да води независну и самосталну спољну политику. Радићемо то из опозиције.     

Није проблем, али то ће да кажу грађани, а ми ћемо да поштујемо”, рекла је премијерка.

Нема техничких влада у међувремену, насилног гашења медија, ни ових ни оних, нема додељивања фрекванција како ви желите, без институција, поручила је Ана Брнабић.

Премијерка је рекла и да ће штитити институције и вољу грађана.

Обрадовић је током расправе предложио да се формира техничка влада која би, ккао је рекао, донела хитне мере превенција насиља у друштву.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести