Брнабић: Недопустиво да испуца асфалт кроз Грделицу, неко треба да одговора

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је недопустиво оно што се десило на Коридору 10 - да само 60 дана након пуштања за саобраћај деонице кроз Грделицу испуца асфалт. 
brnabic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Брнабић је то казала на конференцији за новинаре упитана да ли ће неко сносити одговорност. 

На деоници Коридора 10, од Царичине долине до тунела Манајле, данас је завршена санација последње од три пукотине које су се појавиле на горњем слоју асфалта на путу.

"Они који су одговорни, одговараће за то", рекла је Брнабић додајући да што се тиче одговорности, она није надлежна да је одређује, већ да је то на Тужилаштву. 

Сматра и да ситуација у вези са тим није била катастрофална, јер нико од корисника пута није био угрожен, а није им била нанета ни материјална штета. 

Како каже, разуме, и без тражења алибија, да је та деоница тешка. 

"Да ли је допустиво да се након 60 дана то деси, није. Мислим да за то неко треба да одговара и да се све испита", рекла је Брнабић након састанка са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић. 

Упитана да ли осећа неку врсту одговорности с обзиром да је фирма Интеграл из Бањалуке била извођач, Цвијановић је казала да је то приватна компанија, да постоје надлежни који надгледају шта је учињено или није, те да одговорност није на Влади Републике Српске. 

Како је навела, за пропусте постоје надлежна тела која морају да испрате шта се дешава на терену и да евентуалне проблеме санкционишу. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести