Брнабић: Нема више црвених линија од америчке администрације

БЕОГРАД: Нема више наметнутих решења за косовско питање и нема црвених линија које долазе од америчке администрације, изјавила је српска премијерка Ана Брнабић, оценивши а се слика Србије у свету променила јер се сада води одговорна и доследна политика.
ana brnabic
Фото: Tanjug (Rade Prelić, arhiva)

Она је у интервјуу за ТВ Пинк нагласила да још има важних партнера, као што је Немачка, који се не слажу да нема црвених линија и да се са њима мора наставити дијалог и да им се стално говори зашто је важно да се дође до компромисног решења које нуди Србија...

Председница Владе изјавила је да су претње опозиционих политичара силовањем и вешањем доказ њихове немоћи и истовремено позвала грађанско друштво, невладине организације и релевантне институције да осуде такав јавни дискурс.

Коментаришући такве претње које су јавно упутили председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Јанко Веселиновић и народни посланик Двери Срђан Ного, она је рекла да представници опозиције уопште не читају и не знају о чему говоре, већ да им је важно да оптуже власт, премијерку, председника Александра Вучића, СНС...

Економски показатељи за ову годину јако добри

Брнабићева је изјавила да су економски показатељи за ову годину јако добри и да је сада већ јасно да ће до краја године економија земље расти више до четири одсто.

Она је, гостујући на ТВ Пинку, навела да је економски раст у првој половини ове године био 4,85 одсто и да је сада већ јасно да ће до краја године наша економија расти више до четири одсто, што је, како је нагласила, фантастично...

Због искрене подршке размишљам да се учланим у СНС

Премијерка је изјавила да од почетка рада у Влади Србије, још док је била министар за државну управу и локалну самоуправу, има искрену подршку напредњака, што је навело на размишљање да се учлани у Српску напредну странку.

СНС ме је подржао од првог дана када сам постала министар за државну управу и локалну самоуправу, подржали су ме у Скупштини Србије, када је било најважније. Никада ми није наметано да будем члан странке и никада та подршка није зависила од тога да ли сам члан странке или нисам, рекла је она за Пинк ТВ.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести