Брнабић: Није направљен договор са Дачићем да буде премијер

БЕОГРАД: Потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић изјавила је данас да не зна ко ће бити будући премијер, нити да су јој позната будућа кадровска решења, па ни то шта ће она сама радити убудуће и нагласила да са председником СПС Ивицом Дачићем није направљен договор да буде премијер.
brnabic
Фото: Танјуг (видео)

Брнабић је замерила партнерима из СПС што су, како је рекла, ишли да узимају гласове СНС на изборима на основу неодговорне политике, уз оцену да то доживљава као издају тима.

Она је рекла да јој се нису свидели поједини потези Социјалистичке партије Србије (СПС) у предизборној кампањи, где је СПС, према њеном мишљењу, неодговорном проруском политиком свесно ишла да узме гласове СНС.

Замерам нашим партнерима из СПС што су ишли да узимају наше гласове на изборима на основу неодговорне политике, рекла је Брнабићева на ТВ Пинк.

"То није одговорно понашање, ми смо изгубили поене на томе. Наши гласови су се прелили на СПС, НАДА, нешто на СРС, Заветнике, на конто тога што смо водили одговорну политку и чували Србију од свих олуја. Бескрајно сам поносна на то. Александар Вучић је могао да води било какву кампању и добије 3 милиона, да је инсистирао на гласању на Косову, русофилској поолитици, али то не би било добро за земљу", поручила је Брнабићева.

Она је рекла да неке потезе СПС доживљава као издају тима због чега јој није било пријатно.

"Ако људи међусобно не чувају једне друге, нема ту дуготрајнијех успеха и мени је то нека врста издаје тима. Помогло нам је да се јасно издиференцирамо као странка којој је Србија на првом месту, а избори на другом", рекла је Брнабићева.

Када је реч о кампањи Ивице Дачића и слогана "Дачић премијер" он наводи да то није договор са СНС:

"Није постојао неки договор, јер опет, унапред било какви договори нису у складу са начелима СНС. Прво да чујемо шта народ има да каже и за кога ће да гласа. Ми нисмо они који деле функције, пре него што чујемо оно што народ каже".

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести