Брнабић: Нова влада биће формирана у уставним роковима

БЕОГРАД: Мандатарка за састав владе Србије Ана Брнабић рекла је вечерас да ће њен нови кабинет бити формиран у складу са уставним роковима и подсетила да се тај процес одвија у досад невиђеним околностима.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Мислим да иде најбрже могуће у датим околностима. Када заиста на дневној основи морамо да гасимо разноразне пожаре, да се боримо за стабилност, не само политичку, већ и енергетску. Што се тиче дневног живота грађана, да ли је влада техничка или се чека нова - ништа се није променило", рекла је Брнабић за ТВ Блиц.

Премијерка је нагласила да министри још постоје, а да то што су у техничком мандату не мења њихов однос према послу или одговорност.

"Сви радимо заједно и у тиму са председником Србије. И што се тиче онога што ми испоручујемо нашим грађанима, ту нисмо дозволили ни најмању ствар да буде као да нема владе. Влада постоји, а нова влада ће бити у складу са уставним роковима", поручила је она.

Рекла је и да је "ако ћемо искрено, у последњих шест месеци почео ''''Tрећи светски рат''''" и да то "нису околности које смо имали до сада".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести