Брнабић о изјави министра Поповића: Увредио је грађане за које ради

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је министар Ненад Поповић увредио један део грађана Србије за које ради и који плаћају владу и поручила да би волела када би се њени министри мало више бавили својим послом, а не износили личне ставове на разне теме, које нису у њиховој надлежности.
ana brnabic tanjug
Фото: Tanjug

Брнабић је најавила да ће у четири ока разговарати са Поповићем како би пробала да разуме његову изјаву.

"Поповић као министар без портфеља задужен за иновације је задужен да Ана, Стефан или Милош, да сва та деца остану у Србији, посао му је да се бави тиме да направи услове да деца остану у нашој земљи", нагласила је она.

Премијерка Србије сматра да изјава Поповића није у духу толеранције коју влада покушава да промовише, а поред тога је подсетила и да је Поповић увредио један део грађана Србије за које ради и који плаћају владу.

Објава на Твитеру министра Ненада Поповића да није у реду да "Роко има две маме, а Ана двојицу тата" у тренутку кад се Србија бори за већи наталитет, а поводом увоза, како каже, "геј сликовница" из Хрватске, изавала је јуче бројне негативне реакције, а потом се поново огласио министар, који је саопштио да је био изложен претњама.

Брнабић је рекла да јуче није желела да рагује, не зато што је била на конгресу у Јахорини, већ што је мислила да сви треба да научимо да не рагујемо на прву лопту.

"Треба реаговати хладне главе. Да сам јуче реаговала рекла бих многе ствари које не треба да се преносе преко медија", казала је.

Брнабић је најавила да ће у четири ока разгоаврати са министром Поповићем како би пробала да разуме његову изјаву.

"Мислим да је Поповић помешао све теме у својој изјави, сваку коју је поменио он је помешао", истакла је Брнабић.

Премијерка је истакла да жели да стави тачку на тему тога да ли неко ко је геј или није, односно да не постоји никаква урочна последична веза између хомосексуалности и наталитета. 

"И геј људи имају репродуктивне органе. И геј људима никакав министар, никаква влада не може да одреди да ли ће имати децу или не, нити да то контролишу. Наталитет и дали сте геј немају везе једно с другим. Пробаћу да замолим министарку која је задужена за та питања да појединачно објасни министру Поповићу да ли наталитет нема везе са тим да ли је неко геј", казала је она.

Подсетимо, министар без портфеља у Влади Србије Ненад Поповић изазвао много коментара објавом на свом Твитер налогу о сликовницама које су се појавиле у Хрватској.

Он је на свом Твитер налогу жестоко осудио такве појаве, затраживши да се тако нешто забрани у Србији.

Поповић: Џентлменски ћу сачекати разговор са премијерком

БЕОГРАД: Поштујем премијерку, али тражим и да она поштује моје право на лични став и слободу говора и сачекаћу да најпре с њом поразговарам о свему, изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он није желео да коментарише реакцију премијерке Ане Брнабић на његов твит да није у реду да "Роко има две маме, а Ана двојицу тата" у тренутку кад се Србија бори за већи наталитет:

"Остајем при ставу који сам изнео на твитеру. Није ми била намера да било кога увредим. Зао ми је што је премијерка изашла у јавност пре него што је разговарала са мном. Постујем премијерку Брнабић, али тразим да се поштује и моје право на лично мишљење и слободу говора", каже Поповић за Танјуг. 

Као што то право не жели да одузме премијерки, наставио је министар, тако исто очекује да ни она не укида основна људска права члановима свог кабинета."Џентлменски ћу сачекати разговор са премијерком у четири ока", закључио је Поповић.Министар Поповић усталасао је јавност коментаром да није у реду да "Роко има две маме , а Ана двојицу тата" у тренутку кад се Србија бори за већи наталитет, а поводом увоза, како каже, "геј сликовница" из Хрватске.

Тај твит министра је покренуо бројне реакције у јавности, а премијерка Брнабић изјавила је данас да је тиме увредио један део грађана Србије за које ради и који плаћају владу.Поручила је и да би волела када би се њени министри мало више бавили својим послом, а не износили личне ставове на разне теме, које нису у њиховој надлежности.

Она је најавила да ће у четири ока разговарати са Поповићем како би пробала да разуме његову изјаву. Између осталог, казала је и да сматра да је министар "помешао све теме у својој изјави" и поручила: 

"И геј људи имају репродуктивне органе. И геј људима никакав министар, никаква влада не може да одреди да ли ће имати децу или не, нити да то контролишу. Наталитет и то да ли сте геј немају везе једно с другим" .

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести