Брнабић: Опозиција без дана паузе фабрикује лажи и афере

БЕОГРАД: Опозиција без и једног дана паузе фабрикује лажи, афере и оптужбе на рачун председника Србије Александра Вучића, његове породице и владе, изјавила је вечерас у скупштини премијерка Ана Брнабић.
premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug/video
Фото: премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

Она је казала, одговарајући на посланичка питања, да је потпредседник Народне странке Мирослав Алексић
на прес конференцији у скупштини рекао новинарима да је власник пољопривредног добра "Јовањица" Предраг Колувија по хапшењу прво звао брата председника Србије Андреја Вучића.

"Наставља се сваки дан, немају ни један једини дан паузе, немају пола сата паузе. Нема везе сад насловна страна НИН-а, тамо је власник натерао да скину насловну страну, па оптужи владу и Вучића да је он то урадио, ево то је цензура, а истовремено одмах Андреја Вучића да га је човек који је власник Јовањице на којем је ова влада и МУП пронашла ту плантажу, Алексић каже да има поуздане информације да је он прво звао Андреја", поручила је премијерка.
Брнабић је позвала тужилаштво да реагује тим поводом и да се утврди да ли је то истина или није.

"Ако није истина, онда оптужите тог Алексића, па јел овако треба да се води политика у Србији. Да ли је доста прогона једне породице, на шта ово личи. И онда каже, тај власник је често контактирао са министром Стефановићем и можда се зато Небојша не оглашава. Замислите министар који је наложио да полиција оде тамо. Колико је то ван сваке памети", нагласила је Брнабић.

Премијерка каже да се тако сваки дан појављују нове афере, али да када се докаже да опозиција није у праву, да за те теме ођедном нико није заинтересован, као што је био случај са вешалима на Теразијама, затим за паљење књиге Горана Весића и друге.
Како је рекла, ни "Ђилас, ни Бастаћ нити Тепић" и други се нису због тога извинили грађанима.

Она је говорећи о насловној страни НИН-а рекла да порука није могла бити јаснија и да мисли да се сви слажу са тим.
Казала је да ће ту насловну страну НИН-а чувати како би је показала када год буде разговарала са европарламентацима и представницима ЕУ и ЕК и разних међународних организација када се буде говорило о демократији.

"Да буде уз мене да ми објасне шта све то значи и да ли су ово грађанске и европске вредности".
Истакла је да је НИН "кроповао" фотографију са најјаснијом поруком и да су је повукли када је власник рекао да се повуче, али да су опет оптужили Вучића за цензуру.
Запитала је ко је чуо да је нападнут Гаврило Ковачевић из СНС коме је разбијена гласова.
"Јел људи нису чули за то зато што није Борко Стефановић, јел зато што је члан СНС. Њему смете да разбијете главу бејзбол палицом као што је довољно да позивате на убиство Вучића. Тужилаштво томе мора да стане на пут", поручила је премијерка.

Још једном је позвала тужилаштво да реагује по питању изјаве Алексића и додала да једино тако може да се омогући у овој земљи да се нормално живи и влади да обавља свој посао уместо да се стално брани од "таквих будала".
Министарка без профеља задужена за демокрафску политику Славица Ђукић Дејановић је рекла да поједини људи који не могу да се помире да Вучић има толико поверење грађана.

Каже да ће се у наредном пероду улагати у Центре за метално здравље и да ће здравствени радници и психијатри индуковати оне особе које тешко контролишу своје понашање, гнев и немоћ.
"Било који начин агресије усмерен на председника државе уз једну конкретизацију коју и деца разумеју је само порука немоћних. Остаје ми да жалим такве, али морамо их и осудити", поручила је Ђукић Дејановић.

Министар здравља Златибор Лончар је рекао да је насловна страна НИН-а одраз немоћи односно када преовладава мржња и страст а немате решење за проблем.
"Ако неко мисли да они износе ове фабриковане афере и све то, не, они немају везе са тим. Они су само читачи онога што им дају страни метори", навео је Лончар.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести