Брнабић поручила Фон Крамон: Треба да се стидите, проблем је што вас није срамота

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић изјавила је данас да би известилац за Косово у Европском парламенту, Виола фон Крамон, требало да се стиди након што је саопштила да је бојкот избора у четири општине на северу КиМ био супротан демократским стандардима.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Невероватно. Заиста. Говорите о 'демократским вредностима'!? Након организовања избора у контејнерима, под надзором оружаних снага, признавањем резултата гласања мање од два одсто уписаних бирача", истакла је Брнабић на Твитеру.

Она је поручила Фон Крамон да би требало да се стиди. "Чињеница да се не стидите је проблем за себе", истакла је Брнабић.

Изјава Родеа доказ да ЕУ никад није хтела да спроведе Бриселски споразум

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић поручила је данас да је изјава немачког амбасадора у Приштини Јерна Родеа који је поздравио почетак процедуре за пријем тзв Косова у Савет Европе, "само доказ да Европска унија никада није хтела да имплементира Бриселски споразум".

"Његов твит показује то. ЕУ је била посредник и гарант Бриселског споразума. Данас, 10 година касније, иако Приштина није имплементирала ни слово из споразума, награђена је великодушно. Човек не би могао да измисли овакве ствари", поручила је Брнабић на Твитеру.

Амбасадор Немачке у Приштини Јерн Роде је претходно на Твитеру навео да је од данас такозвано Косово "ближе европској породици". "Након прошлонедељне либерализације виза, данашње покретање процедуре за разматрање захтева Косова за пријем у Савет Европе доводи ту земљу још ближе европској породици. Немачка нуди пуну подршку у овом кораку. Моје честитке свим Косоварима", написао је Роде. Додао је да је наставак имплементације договора из Охрида, укључујући формирање Заједнице српских општина "кључан је корак да се иде напред".

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести