Брнабић: Реакција Србије биће одмерена и одговорна

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић рекла је данас да је платформа коју је усвојила Приштина супротна здравом разуму, а да ће реакција Србије, као и до сада, бити одмерана и одговорна.
ana brnabic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

"Реакција Србије ће бити, као и до сада одмерена. Ми ћемо пазити каква је наш реакција, анализираћемо све аспекте наше реакције. Она ће бити одговорна, али морам да кажем да ћемо у сваком тренутку умети да заштитимо интересе Републике Србије и њених грађана", рекла је премијерка.

Платформа је, истакла је, супротна здравом разуму, документ за који је потребно времена да се анализира, али је једно јасно:

"То је документ против било каквог компромиса, даљег дијалога, не прича ништа о животу Срба на КиМ, да не говорим о нечему другом. Наставићемо да анализирамо тај документ, али мој закључак је да је супротна разуму", рекла је Брнабић после седнице Савета за националну безбедност.

Приштина је свим досадашњим корацима усмереним против Београда системски ишла на то да се дијалог обустави, да никакав компромис није могућ.
"Председник Србије ће данас грађанима у Сремској Митровици говорити о тој платформи и томе каква ће бити реакција Србије", рекла је она.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести