Брнабић с амбасадорком Естоније о сарадњи, вакцинацији...

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић и амбасадорка Естоније Кристи Карелсон разговарале су данас о билатералној сарадњи, даљем развоју економских односа двеју земаља, нарочито у области ИТ технологија, о борби против Ковида 19 и напретку у вакцинацији становништва.
 Аna Brnabic i Kristi Karelson Foto: Tanjug/video
Фото: Ана Брнабић и Кристи Карелсон Фото: Танјуг/видео

С обзиром на то да је Естонија један од светских лидера у ИТ сектору, постоји простор за унапређење сарадње, рекла је премијерка и додала да Србија напредује у развоју е-Управе и да је спремна да додатно подржи стручњаке из Србије да посете естонске компаније и унапреде размену и развој те области.

Она је амбасадорки да Србија не посустаје у борби са Ковидом 19 и да ће уколико се настави овај темпо вакцинације становништва ускоро бити ревакцинисано милион грађана. Истовремено, додала је да у складу са својим могућностима наша земља настоји да помогне и државама у региону у набавци вакцина.

Амбасадорка Карелсон је указала да је ове године две деценије од успостављања дипломатских односа Србије и Естоније и да се билатерални односи развијају у добром смеру.

Приметила је да се у погледу економије све земље налазе у истоветној и сличној ситуацији, али да је српска економије и у овако тешком времену стабилна.

Она је додала и да би било добро да се успостави ближа сарадња естонских компанија са Привредном комором Србије.

Брнабић је захвалила на позиву да посети Естонију и истовремено упутила позив председници Владе Естоније да дође у Београд, истакавши да две пријатељске земље имају још много простора за унапређење билатералне сарадње.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести