Брнабић шеста међу лидерима по интерактивности на Твитеру

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић налази се на шестом месту у конкуренцији свих светских лидера по интерактивности на Твитеру, према истраживању Twip diplomacy 2018.
brnabic, tanjug
Фото: Tanjug

Брнабић се тако, између осталих, нашла у друштву премијерке Норвешке, премијерке Новог Зеланда, Владе Холандије, Владе Велике Британије и председника Пољске.

То је лични профил Ане Брнабић који је она отворила 2015. године и који лично води и као председница Владе, а то практично значи да она лично комуницира са корисницима и да је дневно активна, наводи се у саопшстењу владе.

Додаје се и да се премијерка често у јавном говору залаже за дијалог и двосмерну комуникацију, па је овај резултат заправо илустрација како и највиши државни функционери могу директно да комуницирају са другима. 

"Ана Брнабић позната је као неко ко се залаже за дигитализацију и е-управу и овако висока позиција у конкуренцији светских државника одличан је резултат и потврда да Брнабић разуме нове технологије и савремени начин комуницирања", каже се у саопштењу.

Један од твитераша, дизајнер Иван Ћосић истиче значај који за кориснике твитера има активност премијерке на тој друштвеној мрежи и континутитет који је, додаје, Брнабић показала у коришћењу Твитера пре ступања на функцију министарке, касније и премијерке, и у току обављања државничких функција. 

Додаје да је добро што Србија има премијерку која користи друштвене мреже активно, на прави начин, јер је комуникација која се овим каналима остварује брза и што је најважније транспарентна. 

"До сада је углавном било примера једносмерне комуникације политичара са грађанима, а премијерка која је на интернету отворена за комуникацију, критике и сугестије је нешто што је веома важно за развој друштва", наводи Ћосић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести