Брнабић: Скупштина се није састајала јер је растао број оболелих

БЕОГРАД:  Премијерка Ана Брнабић објаснила је данас да се посланици нису раније састали, јер је проценат оболелих са 4,27 одсто порастао на 33,08 одсто, колико је износио 24. марта, наводећи да је влада замолила парламент да се састане истог тренутка када су се створили услови за то.
ana brnabic
Фото: Tanjug/ Zoran Žestić

“Није реч само о 250 посланика. То је много већи број људи, више од 500”, рекла је Брнабић у Скупштини Србије где је у току расправа о потврђивању олдуке о ванредном стању.

Она је објаснила да је 10.марта проценат оболелих био 4,27 одсто у односу на тестиране, а онда је већ следећег дана био 11,92 одсто, 14 марта 17,6 одсто, а 24.марта чак 33,08 одсто. Ванредно стање у Србији је, иначе, уведено 15.марта.

“Мислим да бисмо имали ужасне последице, велики број оболелих и да би имали и неке смртне случајаве”, рекла је Брнабић и објаснила да је јуче проценат оболелих био 4,07 одсто због чега је, каже, уз све мере било могуће да се скупштина састане.

Друго је питање, каже Брнабић, да ли би власт била критикована шта год одлучила. Као један од примера је навела коментаре у вези са увођењем ванредног стања.

“Све критике су биле уперене на то зашто не уведемо ванредно стање, забрану кретања, карантин, зашто су наше мере благе. На Новој С 13.марта је био интервју са (Гораном) Белојевићем који је рекао да ће у Србији без ванредног стања бити горе него у Италији”, рекла је Брнабић.

Лист Данас је, како је рекла, такође писао о томе да је Србија у ишчекивању док је планета у карантину. “То су све они који данас позивају на лупање у шерпе”, рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести