Брнабић: Србија чврсто стоји на европском путу

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом Делегације Одбора Европског парламента за стабилизацију и придруживање Европској унији Матјажом Немецом о европским интеграцијама Србије, реформама у области владавине права, парламентарној сарадњи, али и актуелној глобалној ситуацији.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Председница владе оценила је да Србија чврсто стоји на европском путу, као и да је стратешко опредељење владе која ће бити формирана снажан наставак реформи у области владавине права, а које су у темељном интересу наших грађана.

Премијерка је подсетила да је такво опредељење демонстрирано током мандата одлазеће владе.

У претходном периоду имплементиране су препоруке ОДИХР-а када је у питању унапређење изборног процеса, као и велики број препорука Радног тела Савета Европе за борбу против корупције (ГРЕКО) у области борбе против корупције.

Ови резултати, заједно са изменама Устава у области правосуђа, показују колико је наша земља кредибилан партнер који испуњава реформске кораке на свом европском путу.

Оно што изостаје, како је објаснила, је адекватна валоризација учињеног и недостатак позитивних сигнала Европске уније за процес проширења, како за Србију, тако и за Западни Балкан.

Уместо тога, из Брисела углавном чујемо критике и стално нове захтеве, навела је.

Представници Европског парламента истакли су да, без обзира на тренутне тешке околности са којима се суочава Европска унија, постоји јасно опредељење да Србија буде део Уније и да је неопходан заједнички рад на многим пољима, како би овај процес био убрзан, саопштила је прес служба владе.

Оценили су да су створени услови за чвршћу парламентарну сарадњу у оквиру процеса Међупартијског дијалога.

Брнабић поновила је да ће Србија остати опредељена европском путу и вредностима, у складу са интересима наше државе и грађана и нашим националним интересима, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести