Брнабић: Србија је земља која гледа у будућност

ДАВОС: Председница Владе Србије Ана Брнабић, која у Давосу учествује на 50. годишњем састанку Светског економског форума, сусрела се данас са немачком канцеларком Ангелом Меркел, а имала је и низ сусрета са представницима великих светских компанија.
ФоНет/Влада Србије/Слободан Миљевић/Ана Брнабић
Фото: ФоНет/Влада Србије/Слободан Миљевић/Ана Брнабић

Како је објављено на сајту Владе Србије, Брнабић је новинарима рекла да је Србија на скупу у Давосу препозната као земља која гледа у будућност, политички, економски и на сваки други начин.

Пренела је да је на панелу који је био неформални састанак лидера на тему 4. индустријске револуције и развоја, велика пажња посвећена Србији и чињеници да је Светски економски форум одлучио да управо у нашој земљи отвори први регионални центар на свету за 4. индустријску револуцију.

„Сви желе да чују шта је Србија урадила у последње три-четири године у технолошком напретку, дигитализацији, е-управи. Посебно ми је драго, и то треба да служи на част свим грађанима, што је Србија препозната као земља која је храбро кренула у дигитализацију, рекла је премијерка, и додала: „Србија је позвана да учествује на два панела, као земља која гледа у будућност. И то је основна порука данашњег дана, да је Србија препозната као земља која гледа у будућност, политички, економски и на сваки други начин, и на томе треба даље да радимо.

Други панел, како је пренела, односио се на иновације и област заштите животне средине.

Према њеним речима, ту је имала прилику да се упозна са значајним људима, али и да им упути позив да дођу да посете Србију и да помогну да и ми, можда на ефикаснији начин, наставимо да решавамо проблем животне средине, њене заштите и унапређења, што није проблем само у Србији, већ у целом свету.

Брнабић је истакла да је као добар пример тога како владе могу директно да утичу на заштиту животне средине навела увођење електронске управе и податак да је Србија, која је кренула у увођење е-управе 2016. године, од почетка 2017. до данас спасила 10.340 стабала од сече, зато што је штампала мање папира.

Уштедели смо око 517 тона папира, захваљујући увођењу електронске управе, истакла је она.

Председница Владе разговарала је и са председником Колумбије Иваном Дукеом о билатералним односима двеју земаља.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести