Брнабић: Србија посвећена европској будућности, очекује сигнале

БЕОГРАД: Србија је истински посвећена европској будућности, а то показују решеност за спровођење реформи и њихова имплементација, као и борба за бољи стандард грађана, истакла је данас премијерка Ана Брнабић у разговору са амбасадором Француске Жан-Лујом Фалконијем.
brnabic
Фото: Tanjug

Брнабић је изразила уверење да ће напори Србије бити препознати и да ће резултирати позитивним сигналима из Европске уније и отварањем нових поглавља, саопштено је из Владе Србије.

Она је навела и да развојна сарадња са Француском показује да та држава препознаје Србију као озбиљног кандидата за улазак у ЕУ и важног стратешког партнера.

Јачање економије и стварање повољне климе за нова улагања, као и реформа у области владавине права приоритети су владе, рекла је премијерка и изразила очекивање да ће заједничким снагама радити на међудржавним пројектима и доласку нових француских компанија у Србију.

Амбасадор Француске рекао је да ће његова земља наставити да подржава евроинтеграције Србије, пре свега кроз пружање експертске подршке у том процесу и да је уверен да ће имплементација реформи, дати позитивне резултате.

Он је објаснио да су француске компаније у Србији јасно опредељене да наставе свој посао у нашој земљи, без обзира на епидемиолошку ситуацију, и да постоји интерес за даље ширење пословања.

Такође, како је оценио, у центру економских односа две земље је и пројекат београдског метроа, којем је Француска изузетно посвећена.

Говорећи о заједничким пројектима са Француском, Фалкони је објаснио да су они од великог значаја и да би их требало учинити транспарентнијим, како би грађани и друштво у целини били свесни њихових бенефита.

Саговорници су изразили уверење да ће оваквих пројеката у будућности бити још више и да ће се додатно интензивира економска сарадња и инвестиције, првенствено у инфраструктуру, модернизацију индустрије, енергетику и обновљиве изворе енергије, као и еколошке пројекте.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести