Брнабић: Србија посвећена миру; Палмер: За мир нужна сарадња  

БЕОГРАД: Српска премијерка Ана Брнабић изјавила је да су за Србију мир и стабилност од кључне важности и да остаје чврсто посвећена постизању компромисног решења с Приштином.
brnabic palmer
Фото: Tanjug (video)

Како је саопштено из Владе Србије, у разговору са замеником помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метјуом Палмером, она је подсетила да је Београд испунио све своје обавезе које проистичу из Бриселског споразума, а да Приштина није испунила ни једну. 

Палмер је нагласио да САД чврсто верују да је за очување мира и стабилности у региону неопходна сарадња и истакао заначај наставка дијалога Београда и Приштине, како би се дошло до тог циља. 

У разговору који је био посвећен билатералним односима, актуелној политичкој ситуацији у Србији и региону, као и о даљем напретку економске сарадње, саговорници су се сложили да на економском плану постоји велики потенцијал за даљи развој сарадње две земље, чему у прилог иде и недавно потписани Меморандум о разумевању у области инфраструктуре, који има за циљ да унапреди услове сарадње у тој области. 

Ана Брнабић оценила је да су резултати реформи спроведених у области економије и правосуђа у Србији показатељ посвећености Владе Србије да даље ради на унапређењу услова пословања, што је снажан подстицај за долазак америчких и других компанија и гаранцију да ће радити у предвидивом и подстицајном пословном окружењу, додаје се у сопштењу.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести