Брнабић: У 2018. у Србију ушло 3,5 милијарди евра страних инвестиција

СОМБОР: У Србију је у прошлој години ушло три и по милијарде евра директних страних инвестиција, рекла је данас премијерка Ана Брнабић и истакла да је томе највише допринео председник Александар Вучић.
Premijerka Ana Brnabić foto: Tanjug/video
Фото: Премијерка Ана Брнабић фото: Танјуг/видео

"Најважнија помоћ Влади Србије у довођењу страних инвеститора и отварању нових радних места била је управо од председника Републике јер је он својим кредибилитетом и поштовањем које ужива у целом свету сваки пут позивао стране партнере да инвестирају у Србији", рекла је Брнабић у Сомбору где се у оквиру кампање "Будућност Србије" обратила грађанима.

Премијерка је навела и да је од 2012. отворено 700,000 радних места, те поменула да се данас навршава тачно две године како је дошла на чело Владе.

"Две године од кад имама највећу част на свету да радим за своју државу Србију и свој народ. Дала сам све од себе и наставићу да дајем све од себе", поручила је.

Навела је да је на тој позицији, пре свега, захваљујући безграничном и огромном поверењу које јој је пружио председник Вучић.

На томе је, како је рекла, захвална и њему и грађанима који су веровали да тим након Александра Вучића који је "био најбољи председник Владе деценијама уназад у Србији" може да настави да надограђује све оно што је он урадио.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести