Брнабић: У 3. кварталу значајно повећана улагања у привреду

БЕОГРАД: У трећем кварталу 2021. године динамика реализације свих започетих пројеката у индустријским и привредним областима тече по плану и најважнији показатељи су задовољавајући, речено је данас на седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто друштвеног производа.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

Пемијерка Ана Бранабић, која је председавала седницом, истакла је да је неопходно наставити са таквим трендовима, уз напомену да је значајно повећан и обим инвестиција у привреди у односу на прва два квартала.

Забележен је раст од 13,4 одсто у другом кварталу, док је за целу годину очекивано да раст буде и преко 6,5 одсто.

Када је реч о индустрији, после споријег раста током маја и јуна, опоравак је известан и видљив, бележи се и раст услуга, док пораст стопе инфлације не треба да брине, јер је то проузроковано растом цена течног горива и мазута на светском нивоу, констановано је на седници у Влади Србије.

У области инфраструктуре сви радови на терену су у пуном замаху и теку по плану, саопштио је ресорни министар. Пројекти из области здравствене инфраструктуре су такође у очекиваном обиму.

Пројекти из заштите животне средине су међу приоритетима, а међу њима је изградња укупно осам регионалних рециклажних центара. Најважнији међу њима је регионални рециклажни центар Колубара - Каленић, чија се изградња по плану очекује почетком наредне године.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести