Брнабић у радној посети Великој Британији

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић боравиће 17. и 18. јуна у радној посети Великој Британији, током које ће у Лондону учествовати на неколико скупова посвећених јачању економија региона Западног Балкана, односима у региону, напретку Србије на путу ка Европској унији (ЕУ) и актуелној ситуацији у ЕУ.
brnabic
Фото: Tanjug (video)

У саопштењу Владе Србије наведено је да ће Брнабић дводневну посету Лондону почети предавањем "Како победити у четвртој индустријској револуцији", које ће бити одржано 17. јуна на Лондонској школи за бизнис.

Наредног дана, Брнабић ће говорити на ФТ форуму Западног Балкана о теми "Могућности улагања у брзорастућем региону".

На форуму, који организују Коморски инвестициони форум Западног Балкана (WB6 CIF) и престижни британски магазин Фајненшел тајмс (Финанциал Тимес), учествоваће и председник Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сума Чакрабарти, премијери Северне Македоније и Албаније Зоран Заев и Еди Рама, председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж, генерална секретарка Савета за регионалну сарадњу Мајлинда Брегу, стоји у саопштењу.

Брнабић ће 18. јуна на престижном Краљевском институту за међународне послове одржати предавање "Србија, Балкан и Европска унија".

Она ће говорити о напретку Србије на путу ка ЕУ, застоју у дијалогу Београда и Приштине, изазовима са којима се земље региона суочавају у току процеса евроинтеграција, а осврнуће се и на актуелну ситуацију у ЕУ после избора за Европски парламент и изазовима које је поставио Брегзит, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести