Брнабић: Улагање у образовање значи улагање у будућност

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић, поводом отварања нове зграде Факултета организационих наука (ФОН), указала је на то да свако улагање у образовање значи улагање у будућност.
Танјуг/Јадранка Илић/Ана Брнабић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић/Ана Брнабић

Брнабић је на свом Инстаграм налогу, уз фотограгију нове зграде ФОН-а написала да та зграда представља важан корак напред у даљој реформи образовног система Србије.

Додаје да је Влада Србије иницирала изградњу иновационе инфраструктуре, међу којом и нове зграде ФОН-а, у коју је уложено 9,3 милиона евра.

Спратови у новој згради су пројектовани са амфитеатрима од по 199 места и салама за предавања, лабораторијама, мултифункционалним салама.

Објекат поседује читаоницу од 100 места са библиотекома, а све просторије опремљене су рачунарима, као и читаоница у приземљу, амфитеатри и сале за наставу са интерактивним таблама, пренела је Брнабић у посту.
 

Истиче и да ће нови објекат бити у потпуности прилагођен и особама са инвалидитетом.

"После више од три деценије, један факултет Универзитета у Београду добија нову зграду. Настављамо са модернизацијом наших школа и факултета, која највише значи ученицима и студентима јер свако улагање у образовање значи улагање у будућност", поручила је Брнабић на Инстаграму.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести