Брнабић: Влада спремна за изборе, пред грађане с резултатима

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић каже да је Влада Србије спремна за изборе - да поднесе извештај грађанима Србије, а они да одлуче кога ће да подрже.
brnabic, tanjug zzestic
Фото: Ana Brnabić, foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Упитана да ли се могу очекивати ванредни парламентарни избори, она је за ТВ Пинк рекла да не зна и да она не доноси одлуку.

Влада је увек спремна за изборе. Мени је невероватна ствар с протеста оно што је рекао наш глумнац Сергеј Трифуновић да имају 1.000 захтева, а да је први да Александар Вучић оде, рекла је Брнабић.

Она сматра да је то једини захтев учесника протеста, али да јој није јасно како планирају то да ураде када неће на изборе.
Када Вучић каже “хајде, идемо на изборе”, они одговарају “нисмо тражили изборе”. Како мислите да оде Вучић и ми сви који смо тим Вучића, упитала се премијерка.

Она је прецизирала да нема страх од избора, јер зна с каквим резултатима излази пред грађане.

Као што сам дала извештај грађанима о првих 100 дана рада Владе, затим првих годину дана, увек ћу изаћи и поднећу грађанима Србије извештај о томе шта смо радили. Они нека одлуче, закључила је она.

Љајић: Ако буде избора прво ћемо разговарати са СНС

Министар трговине Расим Љајић је изјавио да нема информације да ли ће ове године бити одржани ванредни избори, али да ће, када буду избори, свакако прво разговарати са коалиционим партнером СНС.

Рано је говорити како ћемо ићи на изборе, разговраћемо прво са СНС као коалиционим партнером и од тог разговора зависи у којој коалицији ћемо ићи на изборе, рекао је Љајић за Прву.

Упитан да ли остаје при томе што је рекао да у следећој влади више неће бити министар, он је рекао: “Остајем при томе”.

На питање да ли има шансе да пређе у опозицију, Љајић је казао: Па свакако да увек постоји, ако изгубите изборе, морате ићи у опозицију.

Стварно не знам да ли ће бити ванредних избора, ова година ће бити изборна или предизборна, по закону редовни избори ће бити 2020. године и ако тада буду, странке морају да користе годину за изборну кампању. Немам никакву информацију да ли ће за годину дана бити редовни или ванредни избори, рекао је Љајић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести