Брнабић: Владу у Србији неће више формирати амбасадори, уз сагласност тајкуна

КРАГУЈЕВАЦ: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ниједан медиј није постао јак у време СНС.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Ја се борим за Србију у којој ће власт формирати грађани, као резултат избора. Владу у Србији неће више формирати амбасадори, уз сагласност и амин тајкуна. То је била Србија некада, данас је другачија Србија. Поштујем народну вољу, воља грађана ми је на првом месту", навела је Брнабић после отварања фабрике Вакер Нојзон у Крагујевцу.

На питање новинара телевизије Н1 да ли су Пинк и Хепи тајкунски медији или се тај термин користи за, како каже, професионалне медије који раде независно без обзира на коју власт, она је рекла да је тај израз преузела од британског Скај њуза.

"Израз 'тајкунски медији' сам преузела од који је то известио када је ваш власник Шолак купио клуб у премијер лиги, објашњавајући да је у питању тајкун који држи медије у Србији. Тај термин нисам измислила, већ сам га преузела од кредибилног медија који је добро објаснио зашто су поменути медији тајкунски", истакла је Брнабић.

Како је навела, како се Шолак обогатио и да ли је тајкун, најбоље се може видети из тога шта је некада радио.

"Ако се не варам, некада је држао видео клуб у Крагујевцу. Ако је неко од тога дошао до куповине фудбалског клуба у Премијер лиги као хоби - то значи да је озбиљан тајкун, који је направио једну компанију у време бивше власти, нелегално, сива економија, развлачио каблове, а сви знају СББ како је развлачио каблове, да ли су имали дозволе за то или не. Дошао је његов пријатељ као један од најутицајнијих политичара у Србији, легализовао све то, пребацио из сиве у легалну зону, директно повећао имовину на тај начин безброј пута, и тај човек постаде један од најбогатијих", рекла је премијерка.

Карикатура у НИН-у пример бешчашћа и недостатка емпатије за страдале

КРАГУЈЕВАЦ: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Крагујевцу да карикатура у НИН-у у којој се председник Александар Вучић изјeдначава са нацистичким вођом представља пример бешчашћа, релативизацију најгрубљих нацистичких злочина, али и недостатак емаптије за многе народе, не само српски.

Нагласила је да је најбоље место да коментарише поруку карикатуре управо Крагујевац, град који је највише пропатио од и током нацистичке окупације.

"Ви желите да кажете да су то Александар Вучић и СНС, то је ваша карикатура и ваш однос према политичким неистомишљеницима", рекла је Брнабић на питање новинара да прокоментарише карикатуру у НИН-у, на којој је председник представљен као нацистички вођа.

"То је пример бешчашћа, релативизације најгрубљих злочина, пример како немате емпатију за читав наш народ, за друге Јевреје, Роме који су тада пропатили као никада", рекла је Брнабић.

"Сада изједначавате Александра Вучића са нацистичким вођом а непуних седам дана сте нас из СНС изједначавали, као и све они који верују да Александар Вучић и СНС не раде тако лош посао за нашу земљу са фашичким фалангама и Мусолинијевим фашистима", рекла је председица Владе. Нагласила је да такав начин комуникације треба да буде на част онима који то подржавају, а тврде да се боре против насиља. Додала је да зато жели само да замоли за минимум, минимум људског достојанства и поштовања према најстрашнијим злочинима које је ова змаља видела па и Крагујевац. Немојте да пљујете и релативизујете злочине тих џелата, рекла је Брнабић. Председница Владе Ана Брнабић присуствовала је данас свечаном отварању фабрике "Вакер Најсон" у Крагујевцу.

Након тога је присуствовала потписивању Споразума о сарадњи између Владе Србије и компаније Amazon web service у Дата центру у Крагујевцу, испред којега је одговарала и на питања новинара.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести